El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest diumenge els estudiants que s'han tancat de manera indefinida a la Universitat de Girona. Torra ha exposat que el Govern presentarà una denúncia contra l'actuació policial en defensa dels drets civils.

El president s'ha retrobat a la tancada amb el seu nebot Ernest Morell Torra, militant de la CUP, que va ser un dels detinguts. En la visita, Torra també ha coincidit amb altres persones que van ser detingudes en l'operació policial.

Segons han dit a través de les xarxes socials, el president ha mostrat el seu "escalf" a les persones detingudes i s'ha solidaritzat amb les que continuen la tancada. 

Aquesta setmana una trentena d'estudiants es van tancar a les facultats d'Educació i de Psicologia de la Universitat de Girona per impedir la detenció d'una altra persona buscada en el marc de l'operació en què dimecres es van detenir 16 persones.

Els estudiants van iniciar també una recollida de firmes per reclamar que Adif retiri la denúncia que va motivar les detencions per presumptes desordres en l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona el dia 1 d'octubre de 2018.

Per altra banda, el president Carles Puigdemont també ha enviat un missatge de suport als estudiants. "Hem de plantar cara als abusos", ha dit, i ha afegit: "Amb actitud serena i democràtica fins que puguem ser reconeguts com una nació independent".