El president Carles Puigdemont ha volgut enviar un missatge de suport als estudiants que s'han tancat de manera indefinida a la Universitat de Girona. "Hem de plantar cara als abusos", ha exposat i ha afegit que s'ha de fer "amb actitud serena i democràtica fins que puguem ser reconeguts com una nació independent". 

Puigdemont recorda que han desencadenat "una altra onada repressiva" i lamenta que "tristament sabem que en vindran d'altres". "Ens han de trobar amb l'actitud que mostreu", ha ressaltat. "Ànims i coratge", ha conclòs. 

Reclamen la retirada de la denúncia d'Adif

Aquesta setmana una trentena d'estudiants es van tancar a les facultats d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona per impedir la detenció d'una altra persona buscada en el marc operatiu en què dimecres es van detenir fins a 16 persones. Els estudiants van iniciar també una recollida de firmes per reclamar que Adif retirés la denúncia que va motivar els arrestos per presumptes desordres en l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona el dia 1 d'octubre de 2018.

Els diputats al Congrés d'Esquerra Joan Tardà i Gabriel Rufián o el portaveu nacional de la CUP, Lluc Salellas, són tres dels prop de 1.000 signants a favor de la campanya dels estudiants de la UdG que segueixen tancats a la Facultat de Lletres. A més de les dels líders independentistes, el col·lectiu compta amb el suport del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, que els ha cedit l'espai per ocupar i que també ha signat a favor de la reivindicació. La portaveu de Caputxinada UdG, Carla Costa, reconeix que els satisfà "la bona resposta" de la gent i esperen recollir més adhesions.

La tancada de la trentena d'estudiants a la Facultat de Psicologia primer i a la de Lletres després de la UdG té cada vegada més suports. De moment, ja porten prop de 1.000 signatures – la majoria d'alumnes i personal de la universitat – que recolzen la iniciativa per reclamar que Adif retiri la denúncia. 

El manifest també denuncia l'actitud "arbitrària" dels agents a l'hora d'arrestar els encausats, segons va explicar la pròpia advocada defensora, Montserrat Vinyets, que recorda que el jutge no va dirigir l'operatiu de dimecres.