Segueix l'intercanvi epistolar entre els màxims dirigents polítics del país. Dues hores i mitja després que Miquel Iceta fes pública una carta enviada al president de la Generalitat en la qual l'instava a condemnar la violència i li negava cap mena d'autoritat per parlar en nom de Catalunya, Quim Torra li ha respost amb la mateixa contundència. Conclusió: no sembla que ambdues cartes hagin d'acabar servint per a res més que per llançar-se els plats pel cap. 

A l'escrit, el president aprofita una vegada més per carregar contra Pedro Sánchez, a qui acusa de "deixadesa de funcions" per la seva actitud de no agafar-li el telèfon. I segueix. Li demana que "traslladi al president Sánchez que deixi d'amagar-se darrera de vostè i s'avingui a seure per dialogar i negociar". 

Torra continua la missiva "lamentant aquesta sordesa davant del clam de justícia d'una part molt important de la ciutadania catalana". Alhora, replica la desautorització pública que el líder dels socialistes catalans li ha traslladat a la seva carta, en la qual l'emplaça a tornar a convocar l'Espai de Diàleg que el propi president va impulsar fa uns mesos. "Me’n fa responsable a mi quan vostè sap perfectament que van ser vostès que van preferir que no es convoqués durant els períodes electorals perquè tingués plena utilitat i quedés preservada d’un ús electoralista", assenyala el president.