Hiperactivitat epistolar aquests dies a la política catalana. Aquest diumenge a la tarda ha estat Miquel Iceta qui ha enviat una carta al president de la Generalitat. L'escrit traspua un to especialment contundent i exigeix Torra que "condemni expressament" les accions violentes i que tanqui files amb el cos de Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Alhora, aprofita per afirmar que l'actuació policial d'aquests dies ha estat proporcionada. 

El primer secretari del PSC avisa el president que "precisament perquè en diverses ocasions s’ha caracteritzat per donar suport als sectors més radicals de l’independentisme, està especialment obligat a marcar una línia clara que separi les legítimes i pacífiques formes de discrepància, de qualsevol actitud incívica i violenta". Iceta considera insuficient que Torra es limiti a dir que "aquestes actituds no el representen" i subratlla la necessitat que "condemni expressament i ho repeteixi tants cops com calgui, fins que cessin els aldarulls violents que malmeten la imatge cívica" de Catalunya. 

Però no només això. El líder dels socialistes catalans recull a la seva missiva (només) el nombre d'agents ferits aquests dies -153 mossos, 134 policies nacionals i un guàrdia urbà-. Segons el seu parer, aquesta "relació de ferits desacredita les acusacions genèriques de manca de proporcionalitat de l’actuació policial i posa de manifest la imperiosa necessitat de mostrar el suport total del govern als diversos cossos policials que han actuat de forma ben coordinada". 

Per acabar, Iceta retreu al cap de l'executiu català haver conegut "a través dels mitjans la seva petició d’entrevista al president del govern d’Espanya per reprendre el diàleg polític". Sobre aquesta sol·licitud, li nega l'autoritat per "parlar en nom del conjunt del país". Abans que "es produeixin aquestes converses", li diu Iceta, és "imprescindible que vostè mantingui reunions amb els presidents dels grups polítics presents al Parlament de Catalunya o reprengui la feina de l’Espai de Diàleg, presidit per vostè i integrat pels presidents dels grups parlamentaris".

I fidel a l'estil Iceta, remata la carta amb una clatellada marca de la casa. "Voldríem evitar que es reproduís el penós episodi de la darrera sessió parlamentària en la que vostè va formular una proposta política que ni tan sols havia compartit amb les forces polítiques que formen part del govern que vostè presideix". El primer secretari socialista es refereix a l'anunci d'una nova votació sobre la independència en aquesta legislatura, que el president va fer durant el ple de resposta a la sentència