Entre juliol i novembre de 2015, Quim Torra va ser el president d'Òmnium Cultural. Va substituir Muriel Casals quan ella va entrar a la llista de Junts pel Sí. Mig any després, el va rellevar Jordi Cuixart. L'ara president de la Generalitat va ser present ahir a la sala del Suprem durant la seva declaració. I ha confessat com van aflorar-li els sentiments. 

"Entre la Muriel i en Cuixart jo vaig ser fugaçment president d'Òmnium", ha explicat. I precisament per això "no podia deixar de pensar que allà -assegut al banc dels acusats- hi podria haver estat jo, tenia els sentiments a flor de pell". Torra s'ha expressat així durant l'acte de protesta organitzat pel Col·lectiu Clínic per la Democràcia, celebrat al paranimf de la Facultat de Medicina i que ha aplegat mig miler de persones. 

"Estiguem preparats"

Fa un any i mig que uns 800 científics, investigadors i treballadors de l'Hospital Clínic van crear el Col·lectiu Clínic per la Democràcia. Des d'aleshores han fet actes cada setmana, fins i tot han anat a visitar Puigdemont a Waterloo. 

Torra els ha agraït la tasca que fan i els ha emplaçat a "preparar-nos i organitzar-nos", perquè "no acceptarem les sentències d'aquesta farsa de judici". El president s'ha referit al fet que la Guàrdia Civil l'assenyali ara en la investigació de l'1-O per un llibre que va escriure l'any 2016. "En aquest Estat espanyol sempre s'és sospitós de tot, però cap a quin país ens volen portar?", s'ha preguntat. I ha aprofitat per tornar a rebatre el Rei, afirmant que "la democràcia sempre va per davant de la llei". 

EL NACIONAL   arribada auditori paranimf quim torra

Demana disculpes al sector sanitari

Més enllà de repressió, presos i exili, Torra ha començat el seu discurs demanant perdó als centenars de professionals que avui omplien l'auditori. "Disculpes perquè no teniu els sous ni les condicions ni les instal·lacions que aquest país es mereix". Això sí, ha apuntat que sent independents, aquests problemes se solucionarien, ja que "aquest país nostre genera els recursos suficients".