El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest diumenge l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, al centre penitenciari de Mas d'Enric al Catllar. A la seva sortida, Torra ha participat en l'acte 'Cap dona en l'oblit', organitzat per diversos partits i entitats independentistes, on ha llegit una carta de l'expresidenta.

Tant Torra com Forcadell han expressat el seu agraïment pel "civisme" del 21-D i han insistit que "l'únic camí" és el de la "no violència". A la vegada, el president de la Generalitat ha afirmat que Carme Forcadell està " forta" i "valenta" per encarar un judici que ha qualificat de "farsa". Forcadell ja porta nou mesos empresonada.

Agraïment

En la seva intervenció Torra ha llegit una carta de l'expresidenta, que ha agraït que en la manifestació en rebuig al consell de ministres els independentistes van demostrar ser "un poble cívic i pacífic, amant de la pau i la llibertat". "En nom de Carme i de totes les dones represaliades, em permeto demanar-vos que seguiu com sempre, moltes gràcies per haver estat aquí i per estar les setmanes i mesos que vindran", ha defensat Torra.

El president ha assegurat: "Ens enfrontem a l'intolerable, i l'any que ve és l'any de la llibertat", i ha desitjat un feliç nadal a l'expresidenta, a l'ha descrit com una dona excepcional, i a la seva família.

A la presó de Puig de les Basses, a Figueres, també s'ha dut a terme un acte reivindicatiu​ en suport de les preses, les exiliades i les represaliades. Torra visitarà que aquest dilluns visitarà a la exconsellera, Dolors Bassa, en aquesta presó. Dimarts té previst anar a la presó de Lledoners (Barcelona) per a veure als presos independentistes.