Unes 400 persones s'han citat aquest diumenge a la presó de Puig de les Basses de Figueres per fer una volta caminant al centre penitenciari. L'objectiu ha estat homenatjar les preses polítiques i les exiliades. "No volem que cap d'aquestes dones valentes caigui en l'oblit", ha etzibat una de les convocants. Aquest no és el primer acte que se celebra al costat de la presó en favor de les preses independentistes.

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha estat present a l'acte i assenyala que és "molt important" que se segueixin fent perquè és necessària la "mobilització constant".

Un dels parlaments ha anat a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra, en una connexió en directe amb la presó de Mas d'Enric, on s'ha desplaçat aquest matí per visitar a  a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que compleix nou mesos de presó.

Al centre penitenciari de Mas d'Enric, al municipi del Catllar, també s'ha dut una caminada al voltant de la presó en solidaritat amb les preses i les exiliades. S'han concentrat centenars de persones