El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha afegit aquest matí a la campanya d'autoinculpacions impulsada per Òmnium Cultural. El president ha arribat a un quart de nou a la Ciutat de la Justícia, encara que el jutjat de guàrdia no ha obert fins a les nou. Han acompanyat al president Torra el conseller de Territori, Damià Calvet, i els diputats de JxCat el Parlament Francesc de Dalmases i Gemma Geis i la diputada en el Congrés Laura Borràs, entre d'altres.

La campanya va arrencar dilluns passat amb centenars de persones fent cua davant dels jutjats de guàrdia per presentar escrits on s'autoinculpen d'haver protestat el 20-S del 2017 i votar en el referèndum de l'1 d'octubre, els mateixos fets que el Tribunal Suprem ha considerat equivalents al delicte de sedició en la sentència del judici contra el procés sobiranista.

La campanya vol mostrar així la seva solidaritat amb els presos polítics condemnats a llargues penes de presó. "Van fer senzillament el que molts milers de ciutadans de Catalunya els van demanar: que portessin endavant un referèndum d'autodeterminació", ha defensat el president de la Generalitat.

Torra ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en la campanya d'autoinculpació i, preguntat per la premsa, ha recordat que ell també es va autoinculpar pel procés participatiu del 9-N, però ha assegurat que desconeix quines conseqüències pot tenir per a ell l'actual campanya: "Crec que ningú no pot tenir cap certesa que pot fer la justícia espanyola".

L'autoinculpació de Torra ha coincidit amb una carta del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, on ha fet una crida a "mantenir la persistència i la creativitat" després de 15 dies de "mobilitzacions intenses".