Els 9 de Lledoners són un grup d'activistes que es van concentrar als voltants de la presó de Lledoners l’1 de febrer del 2019 en protesta pel trasllat dels presos a Madrid per assistir al judici al procés i que han acabat sent investigats per un jutjat de Manresa pels presumptes delictes de robatori amb força, atemptat contra l’autoritat, lesions i risc per a la circulació, després de ser identificats pels Mossos d'Esquadra.

Durant la concentració no hi va haver incidents greus, si bé es van muntar algunes barricades. Els Mossos d’Esquadra van identificar nou dels manifestants, que dos mesos després van rebre una notificació del jutjat número 8 de Manresa en què se’ls comunicava que estaven sent investigats i se’ls citava a declarar. No s’hi van presentar. El 9 de setembre els van tornar a citar, i tres d’ells van anar fins al jutjat, per bé que no van declarar. Tots neguen les acusacions i afirmen que els aldarulls no van tenir lloc al punt on eren ells.

Els 9 de Lledoners han lamentat que el Govern s’hagi personat en la causa, fet que han puntualitzat des del Departament d’Interior assegurant que, ara com ara, no han fet cap acusació i que la Generalitat s’hi ha de personar obligatòriament perquè hi ha funcionaris afectats. Entre els activistes hi ha tres veïns de Sabadell i un de Cerdanyola del Vallès.