El Tribunal Suprem ha inadmès a tràmit i arxivat la querella interposada pel Partit Comunista d'Espanya (PCE), Izquierda Unida (IU) i el fòrum d'Advocats i Advocades d'Esquerres contra el rei emèrit Joan Carles, Corinna Zy Sayn Wittgensten, el director del CNI Fèlix Sanz, l'excomissari Villarejo i altres persones per 13 delictes, en relació al contingut d'unes gravacions de converses que s'haurien mantingut el juny del 2015 entre Corinna, Juan Villalonga i Villarejo.

El tribunal refusa la querella perquè considera que els fets ja van ser investigats i arxivats pel jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional, el 7 de setembre passat, en no trobar indicis suficients per continuar el procediment, i sense que hagi estat recorreguda la decisió.

El tribunal considera que no pot ''emparar'' que el desacord contra l'interlocutòria d'aquest primer arxivament es tradueixi en la presentació d'una nova querella pels mateixos fets, amb la intenció de buscar la incoació d'un altre procés penal davant un òrgan jurisdiccional diferent. En el procés arxivat per l'Audiència Nacional no es va elevar al Suprem cap exposició ''raonada'' que posés de manifest l'existència d'indicis de criminalitat contra algun aforat i particularment contra el rei emèrit. 

La querella es va interposar per la comissió de la possible comissió de fins a 13 delictes, entre els que hi hauria constitució de grup criminal, tràfic d'influències, suborn o frau.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat