La Fiscalia General de l'Estat ha presentat aquest dilluns al matí una querella per rebel·lió, sedició i malversació contra el president Carles Puigdemont i tots els membres del Govern. Només el delicte de rebel·lió comporta una pena de presó de 30 anys. Entre els investigats, als qui demana una fiança de 6,2 milions d'euros, també hi ha l'exconseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, malgrat que ja no era membre del Govern quan va declarar-se la independència el passat divendres.

Vila va presentar la seva dimissió el dijous a la nit, després de la sessió plenària d'aquell dia. “Vistos els esdeveniments recents i les decisions que el president Puigdemont es veurà obligat a prendre en les properes hores, he presentat la meva dimissió com a conseller d’Empresa i Coneixement”, explicava. Això no l'ha salvat de la querella.

Tampoc se n'ha salvat el secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet (CSQP). El secretari general d'EUiA, que no és la seva primera querella, ha estat inclòs en la nova querella de Maza contra la Mesa de la cambra. Malgrat que va votar en contra de tramitar la declaració d'independència el passat divendres, podria enfrontar-se a 30 anys de presó per rebel·lió.