L'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha presentat una querella contra el líder de Demòcrates i diputat d'ERC Antoni Castellà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per afirmar que l'Estat tindria la "temptació d'afusellar els presos independentistes" si no fos a la Unió Europea.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la querella acusa el diputat d'un delicte d'injúries i calúmnies per les afirmacions que va fer dilluns passat, amb motiu de l'ofrena floral a la tomba del president de la Generalitat Lluís Companys al cementiri de Montjuïc.

Concretament, Castellà va assegurar als periodistes que si no existís la Unió Europea, l'Estat espanyol "tindria la temptació d'afusellar" els presos independentistes, com va fer el franquisme amb Lluís Companys.

La sala civil i penal del TSJC ha rebut la querella i ha designat el magistrat Francisco Valls ponent d'aquesta, abans de decidir si l'admet o no a tràmit.

La querella de Villarejo, exfiscal i exeurodiputat de Podemos, l'hauria d'instruir l'alt tribunal català, a causa de la condició d'aforat d'Antoni Castellà pel seu càrrec de diputat al Parlament, adscrit al grup d'ERC.