El jurista i col·laborador d'El Nacional Joan Queralt ha instat el govern espanyol a "sortir de sota les togues judicials i fiscals". Ho ha expressat en un fil a Twitter on s'ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per dir-li que si ell volgués, "els presos polítics no existirien de veritat" i "podrien estar al carrer en qüestió d'hores".

Queralt vol demostrar que el procés seria senzill i per això explica que, "des de el punt de vista processal, la intervenció del fiscal demanant la llibertat o recolzant la petició dels presos es fa amb un foli". En la mateixa línia indica que "desincentivar les acusacions populars es fa amb una trucada", per tots aquests motius assegura que si hi ha presos polítics, no és per un tema tècnic sinó de "voluntat política del govern espanyol".

Finalment, el jurista subratlla que si l'executiu de Sánchez "vol fer política", "ha de sortir de sota les togues judicials i fiscals on els anteriors es van ficar". Segons Queralt, l'anterior govern espanyol volia donar la impressió que "no eren ells, sinó els mecanismes de l'estat qui actuava".