El jurista i col·laborador d'El Nacional Joan Queralt ha desmuntat en una sèrie de piulades la "burda maniobra" de l'Estat per impugnar el nomenament dels consellers empresonats i exilats impedint-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Segons Queralt, tot i que el DOGC encara es trobi sota el control del govern de Mariano Rajoy, en virtut de l'article 155, és "intolerable i incompatible amb l'estat de dret amenaçar amb no publicar al DOGC la composició del Govern". El jurista explica que les publicacions del Diari de la Generalitat són un "acte degut" i que per tant si volen impugnar els nomenaments "que ho facin després de la publicació".

En la mateixa línia, ha exposat que els diari oficials no tenen una condició de validesa si no d'eficàcia i que per tant no exerceixen "cap control de legalitat".

Finalment, ha indicat que de la conformitat sobre el que es publiqui al DOGC ja en parlaran "els tribunals" un cop es faci efectiva la publicació. Per tots aquests motius, Queralt considera que tot es tracta d'una "burda maniobra per prolongar indefinidament el 155".