El president, Quim Torra, ha fet públic aquest migdia el seu Govern, en el qual, com ja havia anunciat, ha restituït els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig. La novetat dels nomenaments anunciats avui ha estat la incorporació d'Ernest Maragall com a titular d'Exteriors i Relacions Institucionals. Des del Govern s'ha anunciat que la presa de possessió dels nous conselleres es farà dimecres vinent al Palau de la Generalitat.

L'home fort del nou Govern en representació d'ERC serà el republicà Pere Aragonès, com a vicepresident i responsable del departament d'Economia; mentre que en nom de JxCat serà Elsa Artadi, com a consellera d'Empresa i portaveu de l'Executiu. De fet, les competències de portaveu depenen de la conselleria de Presidència, així com "l'estratègia comunicativa i la política informativa del Govern", segons el decret on es concreten les competències de cada departament.

Els nomenaments entraran en vigor un cop siguin publicats al Diari Oficial de la Generalitat, que encara està sota el control de l'Estat arran l'aplicació del 155. Aquest divendres, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va anunciar que l'executiu de Mariano Rajoy actuaria si Torra decidia restituir els consellers empresonats.

Això no obstant, com ja havia anunciat, el president ha restituït Turull a Presidència i Rull a Territori. Tots dos es troben a la presó d'Estremera. Igualment s'ha confirmat la restitució de dos dels consellers exiliats a Brussel·les: Comín a Salut —una incògnita que s'havia mantingut fins al darrer moment— i Puig, a Cultura.

Torra ha fet públic el seu Govern, a través d'una nota de premsa, després que aquest matí el consell nacional d'ERC li ha comunicat formalment els noms dels consellers que proposaven incorporar al seu executiu.

A banda d'Aragonès, Comín i Maragall, els representants d'ERC al gabinet de Torra seran l'exconseller Josep Bargalló  (Ensenyament), el diputat Chakir El Homrani (Treball i Afers Socials) i les diputades al Congrés Ester Capella (Justícia) i Teresa Jordà (Agricultura). En nom de JxCat en formaran part, a més d'Artadi, Turull, Rull i Puig, l'exalcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i el fins ara secretari de Telecomunicacions, Jordi Puigneró (Polítiques Digitals). 

Els membres i conselleries del Govern seran:

  • Pere Aragonès i Garcia – titular del Departament d’Economia i Hisenda i vicepresident del Govern
  • Jordi Turull i Negre – conseller de la Presidència
  • Ernest Maragall i Mira – conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
  • Miquel Buch i Moya – conseller d’Interior
  • Josep Bargalló i Valls – conseller d’Ensenyament
  • Antoni Comín i Oliveres – conseller de Salut
  • Josep Rull i Andreu – conseller de Territori i Sostenibilitat
  • Lluís Puig i Gordi – conseller de Cultura
  • Ester Capella i Farré – consellera de Justícia
  • Chakir El Homrani Lesfar – conseller de Treball, Afers Socials i Famílies
  • Elsa Artadi i Vila – consellera d’Empresa i Coneixement i portaveu
  • Jordi Puigneró i Ferrer – conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública
  • Teresa Jordà i Roura – consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El president ha signat aquest migdia al palau de la Generalitat el decret de nomenaments i el d'àmbits amb l'estructura del gabinet on es concreten les competències de cadascuna de les conselleries.