El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar el decret del Govern que ajorna les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Els comicis es mantenen de moment en aquesta data.

El tribunal ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanava un dels recursos, presentat per un particular. Argumenta que és una decisió "instrumental", perquè no aturar el comptador de les eleccions impediria que es poguessin celebrar el 14 de febrer si finalment s'estimessin els recursos.

calendari eleccions 14 F

El calendari de les eleccions va variar divendres passat quan els partits polítics i el Govern van arribar a un consens "majoritari" per ajornar les eleccions al Parlament fins al proper 30 de maig. Amb la decisió del TSJC es manté el calendari inicial (quan els comicis es van situar al 14 de febrer), ara bé, hi ha hagut alguns tràmits de l'organització de les eleccions que han quedat pendents, ja que s'havien de fer entre divendres passat i avui dimarts, i altres pels quals encara hi ha marge.

Formació de les meses electorals

El dissabte 16 de gener havia de començar el termini perquè els ajuntaments comencessin els sortejos dels membres de les meses electorals. Els consistoris, però, encara tenen marge fins al dia 20 de gener, aquest dimecres.

També el 16 d'aquest mes les Juntes Electorals de Zona (JEZ) havien de començar a notificar als interessats la designació com a membre de mesa i se'ls havia de lliurar el manual sobre les seves funcions. Igual que amb els sortejos, encara hi ha un petit marge; fins al 23 de gener.

En el cas que un designat de la mesa hagués estat notificat però no pogués fer-ho, el dia 17 de gener s'iniciava el període per presentar les al·legacions a la JEZ.

 

Presentació i proclamació de les candidatures

El 15 de gener, el mateix dia en que es va decidir ajornar les eleccions, era el dia escollit perquè les Juntes Electorals Provincials (JEP) comuniquessin als representants de les candidatures si hi havia alguna irregularitat en la seva presentació. De la mateixa manera, entre el dissabte 16 i el diumenge 17, s'havien de corregir les irregularitats de les candidatures.

Aquest dilluns 18 de gener era el dia en que les JEP havien de proclamar oficialment totes les candidatures i aquest dimarts dia 19 havien de sortir proclamades al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).