Segurament a tots els partits hi ha crítics que d'una o altra manera són discriminats o menystinguts. Això no passa a Vox, que directament opta per purgar dels càrrecs de direcció i coordinació aquesta mena de perfils. 

El darrer cas ha estat el del coordinador del partit d'extrema dreta a Terrassa (Vallès Occidental), Jesús Rodríguez Pachón, qui ha confirmat la seva destitució aquest dijous a través del seu canal de Telegram.

Rodríguez Pachón havia estat el líder de 'Plus ultra', la candidatura alternativa que pretenia arrabassar la direcció del partit a la província de Barcelona a l'oficialista que liderava l'actual president provincial i portaveu al Parlament, Juan Garriga. De fet, el ja excoordinador del partit va impugnar l'elecció al·legant "desigualtat de condicions".

"Vox havia de ser diferent"

"Com ja sabreu he estat cessat com a coordinador de Vox a Terrassa", ha informat. "Destituït per personatges sense preparació i estudis que van aparèixer un bon dia -quan Vox ja era un partit amb 12 escons a Andalusia i 25 al Congrés dels Diputats- de la mà de Jorge Buxadé (líder del partit a l'Eurocambra) i procedents del residu marginal que va ser Plataforma per Catalunya", ha blasmat.

Rodríguez Pachón, que també ha acusat el número u i dos del partit a nivell espanyol, Santiago Abascal i Javier Ortega Smith, d'haver tolerat aquesta 'invasió', ha reconegut que tenia "la necessitat de creure que Vox anava a ser diferent" a la resta de partits, en referència a la rigidesa i la disciplina ideològica que acostumen a caracteritzar les formacions. "Desgraciadament no ha estat així i quan tenen una butaca calentona es carreguen la base que els ha posat en el càrrec", ha etzibat.

Jesús Rodríguez Pachón vox terrassa - @TerrassaAntiF

Jesús Rodríguez Pachón també va ser alcaldable del partit per Terrassa / @TerrassaAntiF

"No importa si t'han agredit, amenaçat, perseguit i insultat. No importa el sacrifici econòmic realitzat, el temps dedicat, els compromisos amb moltíssims amics, companys i simpatitzants, ni tampoc que hagis fet de Terrassa la ciutat amb més afiliats de tot Catalunya només després de Barcelona. El que importa és que volen un xai que els hi digui als seus superiors jeràrquics 'sí' a tot, malgrat que es puguin equivocar", ha afegit al respecte.

Rodríguez Pachón ha promès continuar "defensant" Espanya fora de Vox, del qual ja s'ha donat de baixa. "Un partit en el que ja no crec, però no només per la meva destitució, sinó per la multitud de fets que podré explicar-vos en privat", ha deixat anar. Finalment, l'exdirigent ha acusat la formació de llançar "intoxicacions, mentides i difamacions" contra la seva persona. "Puc demostrar fàcilment que no són certes", ha alertat.

Una pugna que ve de fa temps

Rodríguez Pachón forma part d'un sector que ja porta anys, des d'abans del 2019, denunciant l'aterratge de membres de PxC a les llistes del partit. Per exemple, a les municipals del 2019, 11 de les 45 candidatures que va presentar Vox estaven encapçalades per dirigents de l’extinta Plataforma per Catalunya.

 

Imatge principal: El ja destituït líder de Vox a Terrassa, Jesús Rodríguez Pachón / Jesús Rodríguez Pachón (Telegram)