El col·lectiu Parlem/Hablemos, abanderat d’una suposada equidistància política que els situa com a clarament contraris a la independència i els apropa a l’òrbita de l’unionisme constitucionalista, ha viscut un fracàs històric en la seva convocatòria d’avui a la plaça de Sant Jaume, on amb prou feines han arribat a reunir a unes 150 persones.

Aquesta plataforma va aconseguir un cert èxit de mobilització a la tardor del 2017, quan es va manifestar en contra de la independència però també en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, i fins i tot en una de les seves mobilitzacions es va poder veure al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el mateix que té previst acudir diumenge a la manifestació unionista convocada per Societat Civil Catalana.

El col·lectiu però, es va fer fonedís amb l’aplicació de l’article 155 i en aquests dos anys ha estat desaparegut malgrat l’evident persecució de l’independentisme a Catalunya i no ha reaparegut fins avui.

Com s’ha pogut veure en algunes imatges aèries, la convocatòria ha estat un fracàs, ja que no ha omplert ni una petita porció de la plaça de Sant Jaume. A més, com els simpatitzants d’aquest col·lectiu es manifesten amb roba de color blanc, és fàcil constatar encara més la poca assistència.