L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, reapareixerà mediàticament aquest diumenge per participar en el programa 30 minuts de TV3. Concretament, l'expresident participarà en un documental per analitzar de l'actualitat de la cooperació internacional a Catalunya. Concretament, el documental tractarà la reivindicació per invertir 0,7% del PIB en cooperació internacional, que va començar quan Pujol estava al capdavant de la Generalitat.

A més de la participació de Jordi Pujol, el reportatge, titulat Objectiu 0,7%, recordarà l'acampada de la Diagonal i en diverses ciutats catalanes espanyoles de fa 25 anys que reclamava que tant el Govern com el govern espanyol complissin la resolució de l'ONU que exigia als estats que destinessin el 0,7% del PIB a ajudar els països amb més necessitats.​

El reportatge també comptarà amb la participació, entre d'altres, del líder dels comuns al Congrés, Jaume Asens o l'exdiputada de la CUP Gabriela Serra, que van participar a l'acampada de la Diagonal.

Alhora, també intervindrà l'actual conseller d'Acció Exterior del Govern, Alfred Bosch, la directora de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, Aina Calvo, l'economista Arcadi Oliveres o el director del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, David Minoves, entre d'altres.

Reaccions a la participació de Pujol

Després de l'anunci de la participació de l'expresident Pujol, no han estat poques les veus que han criticat la seva participació al documental. Una de les primeres ha estat l'exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant, que tot i felicitar la realització del 30 minuts, ha assegurat que la presència de l'expresident fa "un flac favor" al moviment en defensa la solidaritat internacional.

Alhora, molta altra gent ha criticat a través de les xarxes socials que Pujol, primer, hauria de parlar del cas del 3% que afecta al seu expartit, Convergència Democràtica.