El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha defensat aquest dissabte la candidatura de Quim Torra com a president de la Generalitat davant els múltiples atacs de l'oposició. A més, Pujol ha demanat que Torra surti investit president després del debat d'investidura per poder fer fora el 155 del Palau de la Generalitat, en una clara referència a la CUP, que aquest diumenge decidirà si tomba o no la investidura.

Després que l'oposició hagi titllat el discurs de Torra d'anar adreçat només als independentistes i li hagin retret els polèmics tuits de fa sis anys sobre els "espanyols", Pujol ha assegurat que el discurs del candidat de JxCat "ha estat positiu, de progrés i inclusiu". 

A l'espera de la decisió de la CUP d'aquest diumenge, Pujol ha assegurat que espera poder adreçar-se "al diputat Torra com a molt honorable president" després de la sessió de dilluns i amb l'aprovació dels cupaires, que ara mateix és incerta.

Els anticapitalistes posen en dubte que JxCat i ERC vulguin avançar cap a la República si deixen el rupturisme i, en aquest sentit, Pujol ha assegurat: "Volem dir que no hi haurà cap pas enrere en la defensa d'aquest país". "Som hereus de l'1-O i fills del mandat del 21-D, el nostre compromís amb el referèndum és tossut perquè aquell dia ho va canviar tot", ha defensat.

Pujol també ha aprofitat per denunciar la situació dels presos i els exiliats