La CUP farà demà dues preguntes a la militància per decidir el sentit del vot de cara a la investidura del diputat de Junts per Catalunya, Quim Torra com a candidat a la presidència de la Generalitat. La primera d'elles interpel·larà a les seves bases sobre si volen facilitar o no una investidura de Torra. Si es respon afirmativament hi haurà una segona pregunta on hauran d'escollir si es dona llum verda amb una abstenció o amb un vot afirmatiu, és a dir amb quatre abstencions o amb quatre sís. El que no contempla la CUP és una divisió del vot, per la qual cosa els seus quatre diputats a la cambra catalana votaran en bloc en el mateix sentit.


La CUP celebrarà demà una reunió del seu consell polític a Cervera (Segarra), on es pronunciarà de nou sobre el sentit dels vots dels seus quatre diputats en la investidura del president de la Generalitat, és per això que l'elecció de Torra està encara en l'aire.

El consell polític de la CUP, que coincidirà amb l'Assemblea Nacional que ja estava convocada per debatre el full de ruta dels cupaires, haurà de definir la seva postura respecte a la investidura de Torra després que tres assemblees territorials hagin forçat una reunió extraordinària per reobrir el debat sobre aquesta qüestió.

Fonts de la CUP són conscients que un 'no' a la investidura de Torra podria abocar a Catalunya a unes noves eleccions i, en aquest context, asseguren que no actuen per interessos partidistes o electoralistes