El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha recordat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "l'informe dels lletrats del Parlament no era vinculant, la Mesa va decidir que els diputats no poguessin votar". La Mesa va tombar aquest dimarts els vots delegats del president Carles Puigdemont i els presos de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Ho va fer amb els vots a favor d'ERC i el PSC i l'abstenció de Cs. JxCat hi va votar en contra.

Com a conseqüència, l'independentisme va perdre la majoria absoluta; el desacord entre les forces independentistes va fer que els vots dels diputats presos i exiliats no es comptessin. Pujol insisteix en que "no s'ha incomplert l'acord" sinó que "es porta a la pràctica d'una manera molt diferent".

Tot i les desavinences i la pèrdua de la majoria, Pujol està convençut que "a la història no hi passaran les discussions sinó que hi passarà l'exili i la presó", tot i això ha criticat que "sigui Llarena qui ens diu que alterem les majories".

El portaveu de JxCat ha deixat clar que "als diputats no els ha suspès el Parlament, ja que el Parlament és prou sobirà per prendre les seves decisions". Tot i això, Pujol ha instat en "no fer més la tàctica del cargol" i en no permetre que "l'Estat canviï la voluntat dels catalans".

Finalment, Eduard Pujol ha tornat a subratllar que no es va incomplir l'acord, però que "la Mesa va entendre que l'informe dels lletrats no veia correcta la fórmula de JxCat". D'altra banda, s'ha mostrat convençut que el Govern "és molt més fort que les situacions parlamentàries dels últims dies". "Estic convençut que Torra, Aragonès i el Consell Executiu és prou fort per tirar endavant", ha conclòs.