Els Pujol estudien personar-se en la causa que investiga l'Operació Catalunya, segons han avançat fonts coneixedores a Europa Press aquest dimecres i havia avançat Rac1. Es tracta de la causa oberta en el Jutjat d'Instrucció 13 de Madrid, va admetre a querella presentada per l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell contra el comissari jubilat José Manuel Villarejo i diversos policies per presumptes delictes d'organització criminal, falsedat documental, acusació i denúncia falsa, malversació de diners públics i detencions il·legals.

En la querella de Rosell, s'apunta que Villarejo, l'inspector en cap de la UDEF Alberto Estévez, l'antic inspector de la Policia Nacional Antonio Giménez Raso i l'agregat de l'FBI a l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid Marc L. Varri estan implicats en l'emissió i presentació d'informes policials "mentiders" que van tenir com a destinatari el jutjat central d'instrucció que va acordar la presó provisional de l'empresari català durant dos anys. Afegeix que es van celebrar reunions entre membres de cossos policials, confidents suposadament retribuïts amb fons reservats i agents de l'Ambaixada dels Estats Units a l'estat espanyol. Finalment, apunta que emprèn l'acció civil per reclamar els perjudicis econòmics i morals — ja que els querellats "tenien en el moment dels fets la condició d'autoritats i funcionaris públics de l'estat espanyol i van actuar en l'exercici dels seus respectius càrrecs".

L'Operació Catalunya i el PSOE

D'altra banda, aquest dimarts vam saber que la comissió d'investigació al Congrés dels Diputats per l'Operació Catalunya està en perill de morir pel desinterès del PSOE. La cosa és que el govern espanyol considera "greu" el cas, però es limita a assenyalar el PP i a celebrar que la justícia posi fil a l'agulla. A més, els socialistes s'allunyen de la possibilitat i demanen a la resta de grups "que es posin d'acord" — mentre l'independentisme colla perquè es constitueixi la comissió d'investigació per l'Operació Catalunya.

Tampoc ens hem d'oblidar que dimarts es van conèixer els whatsapps del cas Kitchen que demostren la cacera contra l'independentisme, amb el número dos d'Interior demanant fer "molt soroll" a la policia amb l'escorcoll de la família Pujol. Són els missatges que es van enviar Francisco Martínez i el màxim cap policial, Eugenio Pino, entre el 2015 i el 2019. Els whatsapps revelen com des del ministeri i en coordinació amb la policia s'impulsaven investigacions cap a figures del moviment independentista, molts cops sense suport judicial.