No es pot parlar amb qui no vol. Aquesta a estat la reflexió del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en una entrevista a SER Catalunya. "Nosaltres hem defensat que el diàleg i l'acord és el millor recurs per resoldre un conflicte", ha assegurat Puigneró, però ha advertit: "Podríem dir que la taula de diàleg està en temps de descompte". Les llargues que dona l'Executiu de Pedro Sánchez per trobar-se amb el Govern està soscavant en la confiança de què aquesta eina de mediació política acabi duent a bon port.

El projecte de la taula de diàleg ja es va plantejar sense dates concretes, per tal d'evitar ultimàtums, ha recordat Puigneró, però la deixadesa i la intencionalitat electoral amb què està maniobrant el govern de Sánchez està esgotant la paciència fins i tot d'aquells que aposten per aquesta taula. Els dubtes i els retrets a Sánchez per com està gestionant la situació no venen noves de Puigneró, el passat dimecres tant Gabriel Rufián, com el president Pere Aragonès van advertir en declaracions al govern espanyol respecte a la taula de diàleg. Concretament, Rufián va advertir al govern espanyol que només la taula els evitarà haver de "fer les maletes"

Per la seva banda, Puigneró ha afirmat que "la taula de diàleg està totalment paralitzada i bloquejada". Pel vicepresident no és l'única eina de negació amb l'estat que està en punt mort. "Tenim les dues taules bloquejades, la dels temes sectorials i la del conflicte polític", ha lamentat. En aquest context a acusat a l'estat espanyol de fer mobbing a Catalunya. 

Arribats a aquest punt, Puigneró ha defensat que l'esperança de vida de la taula de diàleg és molt curta, però ha exculpat als seus socis al Govern. "La taula no avança, no per culpa d'ERC, sinó perquè el senyor Pedro Sánchez i el partit socialista no vol que avanci", ha declarat i ha afegit: "Un cop la taula no doni fruits haurem de seure per parlar quin és el següent pas". 

Reivindicant l'exili 

En l'entrevista el vicepresident de la Generalitat ha defensat la feina que s'està duent a terme des de l'exili. "És una eina útil per desemmascarar que Espanya no és una democràcia plena. Ara ja ho tenim certificat", ha afirmat. 

L'estratègia des de l'exili o la taula de diàleg han estat un dels punts candents que han alterat les bones relacions dins del Govern. Malgrat que les desavinences entre formacions sovint omplen titulars, Puigneró no s'ha mostrat preocupat i un cop més s'ha limitat a dir: "Si algú sap d'algun govern de coalició que no tinguin discrepàncies que me'l portin".