El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures, Jordi Puigneró, ha defensat la seva presència al sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC) i ha tret ferro al fet que també hi hagi el rei d’Espanya, Felip VI: “El més important no és que vingui el rei, sinó que hi haurà empresaris molt importants", ha afirmat Puigneró en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Vaig al sopar del Mobile, no al sopar del rei", ha afegit.

Així mateix, s’ha mostrat convençut que aquesta edició del Mobile serà "la de la recuperació" després de la Covid-19 malgrat que Google, Facebook i Samsung no hi acudiran presencialment i ha confiat en ampliar el contracte més enllà del 2023

A més, ha negat que hi hagi problemes en la relació entre els socis de Govern i ha remarcat que el més important és que Junts i ERC mantinguin el mateix objectiu, el de la independència, tot i que ha reconegut que l’estratègia i el full de ruta dels dos partits "divergeixen en els termes i les formes".

Via unilateral

En aquest sentit, ha recordat l’escepticisme de Junts sobre la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, tot i que li donaran un vot de confiança de dos anys. Això sí, ha advertit que si en aquest termini “no ha donat fruits i l’Estat l’ha bloquejat, es farà un embat democràtic” que podria incloure la via unilateral, extrem que no és compartit per ERC. "El trilerisme de Sánchez ja el coneixem", ha dit, "quan veiem l'actitud que tindrà a la taula de diàleg, veurem si Junqueras té raó o no".

Per a Puigneró, la via unilateral “sempre s’ha de tenir present, perquè és la que ens va permetre fer l’1-O”. “Nosaltres ja vam actuar unilateralment i estem disposats a tornar-ho a fer”.

Així mateix, el vicepresident ha considerat que el primer punt que hauria de tractar la taula de diàleg seria el compliment del dictamen del Consell d’Europa, que diu que “s’ha de frenar la repressió, que tornin els exiliats i que votar en un referèndum no és delicte”. 

Tribunal de Comptes

Respecte a la persecució a una quarantena de personalitats de l’òrbita independentista per part del Tribunal de Comptes, Puigneró ha considerat que es tracta d’un òrgan “impropi” i ha esperat que el govern espanyol ho tingui ben present “per avançar en la resolució del conflicte”.

 

Imatge principal: El vicepresident Puigneró / Efe