El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha valorat positivament l'informe que va aprovar ahir l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, en el qual es reclama l'alliberament dels líders independentistes. "Sempre que hem jugat en camp neutral, això vol dir a Europa, Espanya s'ha endut un clatellot", ha assegurat Puigneró en una entrevista a TV3

El conseller ha remarcat que l'informe del Consell d'Europa "situa Espanya al mateix nivell que Turquia per no respectar els drets fonamentals dels polítics empresonats". Puigneró ha considerat que l'informe demana "implícitament" una amnistia per a l'independentisme.  

Sobre la visita d'ahir del president Sánchez, Puigneró ha exposat que no és una casualitat que l'acte del Liceu per presentar els indults coincidís amb el toc d'atenció que va rebre Espanya del Consell d'Europa. Tot i això, per al conseller no és suficient i creu que per al Consell tampoc. "Promet que indultarà nou persones i, a la tarda, li diuen que no n'hi ha prou", ha sentenciat. 

Objectiu: amnistia

"La nostra proposta tothom la coneix: l'amnistia i l'autodeterminació", ha resumit en conseller. Puigneró ha repetit un cop més que els indults són una solució a mitges. El vicepresident ha recordat que hi ha més de 3.000 persones perseguides a Catalunya i ho exemplifica amb el cas de Mas-Colell.

Diàleg amb data de caducitat

Puigneró ha recordat que al pacte d'investidura de Pere Aragonès s'inclou fer "una aposta sincera, amb resultats pel diàleg i la negociació" amb l'Estat. Així i tot, el conseller ha remarcat que "si això no funciona i el govern espanyol no es mou ni un mil·límetre no descartem cap via". El límit per veure resultat en les negociacions l'ha fixat en dos anys, després dels quals no descarta tornar a actuar com l'any 2017.

"Si l'Estat no vol fer-ho pactadament i dialogadament, ho farem d'una altra manera", ha insistit. També ha deixat clar que no acceptaran depèn de quines excuses, com la immobilitat de la Constitució. "Els límits de la Constitució són flexibles fins al punt que el PP i el PSOE la van modificar un estiu pel pagament del deute", ha recordat el conseller. Puigneró s'ha mostrat obert i disposat a dialogar des d'una posició clara. 

 

Imatge principal: El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, durant la compareixença després de la votació de l'informe del Consell Europeu / ACN