El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que "la història demostra" que "serveix de poc negociar els pressupostos amb l'Estat perquè els incompleixen" i ha demanat garanties del seu compliment. "No podem aprovar pressupostos màgics, que després no es compleixen. Necessitem garanties que s'acaben executant", ha dit el polític de Junts en declaracions a TV3.

El conseller ha assenyalat que les liquidacions dels comptes dels darrers anys "són clarament insuficients" pel que fa a Catalunya i, en canvi, a Madrid "no només s'executen totalment sinó per sobre del 100%". "El que hem de negociar són les liquidacions dels pressupostos, obligar i fer complir el que l'Estat cada any promet que és una pluja de milions que no s'acaba produint", ha sentenciat.

Puigneró ha fet aquestes declaracions el mateix dia que el president d'ERC, Oriol Junqueras ha enviat un missatge al govern espanyol, tot assegurant que "queda molt camí per recórrer per fer possible el suport" d'ERC als pressupostos durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit.

40 anys de l'ACM

El vicepresident ha participat a l'acte que s'ha celebrat aquest dissabte per celebrar el 40è aniversari de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) durant la XXIVa Assemblea de l'entitat i on ha destacat la tasca "clau per a la població" que han desenvolupat els ajuntaments i ens locals catalans durant la pandèmia de la covid-19.

Ha ressaltat la tasca de l'ACM, "que ha aconseguit integrar a tot el territori", servir la ciutadania des de l'administració més propera i representar la majoria d'ens locals de Catalunya. També ha constatat que les prioritats de les administracions estan canviant i han guanyat protagonisme la transformació digital, la lluita contra el canvi climàtic i la voluntat de generar equitat territorial: "El futur és unir el món global i el local". Ha assegurat que precisament aquesta és una de les prioritats del Govern, juntament amb la digitalització, la inclusió social, la competitivitat econòmica, la sostenibilitat ambiental i la "governança multinivell".

Puigdneró també ha destacat la importància de reactivar el teixit econòmic i laboral, perquè Catalunya "no vol viure de subvencions, vol viure de la feina. És el país d'aixecar la persiana i posar-se a treballar". El vicepresident, que ha criticat "la competició" que adverteix entre administracions sobre quina atorga més subvencions i ajudes, ha assegurat que és més important oferir oportunitats i preparar tots els sectors. "A ningú li agrada estar en una situació en què ha d'estar subvencionat i ajudat", ha afegit.

 

Imatge principal: el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN