El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha viatjat a Irlanda "per atraure inversions" en el sector de les TIC a Catalunya. En una visita a Dublín, Puigneró s'ha reunit amb Microsoft i altres entitats relacionades amb els drets digitals, segons ha pogut saber l'ACN.

Així, el conseller ha mantingut aquest dimarts al matí una trobada al centre de la ciutat amb el president de l'entitat Drets Digitals d'Irlanda, el professor TJ McIntyre, per parlar sobre el marc de drets i deures digitals en què està treballant el Govern.

D'altra banda, Puigneró ha acompanyat al president Carles Puigdemont a les seves reunions al parlament irlandès i també ha assistit a la conferència del líder de Junts per Catalunya al Trinity College de Dublín.

Jordi Puigneró Irnalda ACN

Puigneró, reunit a Dublín amb el president de l'entitat 'Drets Digitals a Irlanda' / ACN

Abans, però, Puigneró i Puigdemont han visitat l'olivera de Dublín que commemora el Tricentenari del 1714. Puigneró ha col·locat un llaç groc a l'arbre en record dels presos polítics.

Visita per "vendre Catalunya"

A la sortida del parlament irlandès, Puigneró ha explicat en una atenció als mitjans que la seva visita a Irlanda ha servit per “vendre Catalunya” en diverses reunions amb empreses tecnològiques. Així, ha defensat que “val la pena invertir” a l’economia catalana.

“Som un país i un territori d’oportunitats en aquesta economia digital”, ha firmat, recordant que “durant l’època de més convulsió política” aquest sector català ha crescut.