El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha mostrat la seva preocupació per la "cursa entre Espanya i la Xina per ser el campió de la repressió digital", després que Github, propietat de Microsoft, bloquegés ahir a la tarda l'aplicació del Tsunami després que la Guàrdia Civil assegurés que era una "organització criminal".

"Des del Govern estem molt preocupats que un país de la Unió Europea, estigui competint amb la Xina per veure qui trepitja més els drets fonamentals de la ciutadania", ha manifestat Puigneró en un vídeo difós al seu compte de Twitter. Amb tot, el conseller conclou que "som davant d'un Tsunami de repressió digital".

Puigneró també ha recordat que fa una setmana va enviar una carta a la UE i a la ONU denunciant que el govern de Pedro Sánchez viola els drets i llibertats digitals a Catalunya. Concretament, el conseller qualificava de censura i vulneració de drets l’ordre dirigida als operadors de telecomunicacions perquè bloquessin fins a 15 pàgines web i perfils a les xarxes socials vinculats a Tsunami Democràtic.