L'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró, ha anunciat públicament que anirà cinquè a les llistes de Junts per Catalunya a Sant Cugat del Vallès, com ja va informar El Nacional.cat dijous passat. Puigneró ho ha fet públic a través d'una piulada, en la qual ha carregat contra el tripartit d'ERC, PSC i la CUP que actualment governa la ciutat. "No són capaços ni d'aprovar un pressupost", ha criticat l'exconseller, i ha reivindicat que la ciutat del Vallès Occidental "necessita un projecte sòlid de ciutat i no més experiments tripartits". Per aquest motiu ha pres la decisió de sumar-se al projecte de Josep Maria Vallès, actual regidor i alcaldable en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat del Vallès: tota la llista
 

Puigneró anuncia que es presenta a les llistes de Sant Cugat

Puigneró va ser regidor a Sant Cugat entre 2005 i 2010, sota les sigles de Convergència. Per això, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el destituís com a vicepresident i conseller de Polítiques Digitals per no haver-lo informat sobre la qüestió de confiança que va plantejar Junts, alguns rumors van apuntar a la possibilitat que es convertís en alcaldable del partit a la seva ciutat natal. L'exconseller ho va negar i va donar suport a Vallès. Finalment, aquesta setmana s'ha sabut que Puigneró tornarà a la política local per repetir com a regidor en una llista on anirà al costat de la regidora Cristina Paraira, que serà la número 2, el regidor Carles Brugarolas, que va perdre les primàries contra Vallès i serà el número tres.

El repte de Junts a Sant Cugat del Vallès

Junts per Catalunya va guanyar les passades eleccions amb un 27,5% dels vots i 9 regidors, però no va poder formar govern, ja que la candidata d'ERC, Mireia Ingla, va aconseguir sumar majoria absoluta (13 escons) gràcies en un pacte amb el PSC i la CUP. Així, la formació juntaire té com a repte sumar una majoria amb prou força per recuperar el lideratge del consistori, que abans de l'últim mandat havia estat governat ininterrompudament durant 32 anys per Convergència i Unió.