L'eurodiputat i expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, ha sentenciat que l'objectiu de Vox és expulsar els dissidents de la política espanyola. Puigdemont ho ha dit després que el partit d'extrema dreta hagi presentat una reforma de la llei de partits al Congrés per prohibir els partits polítics independentistes.

Puigdemont també ha recordat que totes les actuacions polítiques de Vox van encaminades a acabar amb els que no pensen com ells i ha recordat que l'extrema dreta espanyola també vol retirar la immunitat a Toni Comín i a ell mateix.

Pel que fa a la reforma de la llei de partits, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa que la seva intenció és il·legalitzar "tots els partits que pretenguin la destrucció de la unitat nacional", un fet que afectaria ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu, però també podria afectar el PNB o el BNG si busquessin aquest objectiu. Segons Abascal, la iniciativa aboca a la il·legalització tots els partits que no recullin expressament en els seus estatuts l'acatament a la Constitució espanyola.