El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat avui al PSC perquè és "la crossa indispensable del tàndem PP-Ciutadans per al cop d'Estat del 155".

Des de Twitter, Puigdemont ha sortit al pas de les declaracions de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Núria Marín, que ha assegurat que el Govern sí que havia ofert a Puigdemont les garanties que demanava per convocar eleccions autonòmiques i evitar l'aplicació del 155.

"Rotundament fals. El que van garantir públicament els vostres socis del 155 va ser la seva aplicació independentment del que féssim", ha escrit Puigdemont en un missatge dirigit a Marín en el qual també li demana que pari de "mentir i manipular des de la connivència vergonyosa".

En un altre missatge a la mateixa xarxa social, Puigdemont ha dit que els dirigents del PSC "no podran tapar amb mentides" ni esborrar "de la memòria col·lectiva" el seu suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Puigdemont també ha difós imatges amb declaracions dels líders socialistes sobre el 155 i tres mapes en els quals es reflecteixen les alcaldies perdudes pel PSC i els llocs on han estat exclosos dels governs municipals o han perdut suport.