El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat amb ironia a la possibilitat que el govern espanyol talli la llum dels centres de votació del referèndum. A través del seu compte personal de Facebook, el president ha escrit: "Amb la seva obsessió, encara ens regalaran una jornada romàntica. Bon dia!". D'aquest manera, el president ha respost a la notícia publicada al diari El Mundo que parla de la possibilitat de tallar la llum dels col·legis electorals

Cal recordar que aquest dimecres un jutge va ordenar tancar el web del referèndum, Referendum.cat, i que va deixar de funcionar al vespre. La Guàrdia Civil va lliurar una ordre judicial a l'empresa que gestiona el web, CDMon, de Malgrat de Mar (Maresme).

Tot i aquesta caiguda del web, encara es pot accedir al seu contingut ja que se n'han fet rèpliques, com la de l'organització Alerta Solidària. La Generalitat va activar el web Referendum.cat dijous passat a la matinada després que a última hora el Parlament aprovés la llei amb el vot de Junts pel Sí i la CUP i l'abstenció de Catalunya Sí Que Es Pot i el president de la Generalitat i tots els membres del Govern firmessin el decret de convocatòria per l'1 d'octubre. La llei va ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) hores després.

Els talls de llum

Segons ha publicat aquest matí El Mundo, el govern espanyol demanarà al jutge que talli la llum dels col·legis electorals que l'1-O posin les urnes i així impedir l'accés a les dades censals i el recompte de vots. 

Així ho publica avui el diari madrileny, que explica que per "evitar que es repeteixi un 9-N, és a dir, una farsa amb aparença de legalitat a ulls de la ciutadania", el govern central té tota la intenció ara de "curtcircuitar la logística del referèndum". Segons el diari citat, els serveis d'intel·ligència estatals han desenvolupat "una feina minuciosa" en aquestes darreres setmanes i alerta que ja fa temps que s'estan preparant per actuar l'1-O i que "no es repeteixi l'espectacle del 9-N", quan els de Rajoy van actuar sobre la marxa.