El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat de valent aquest dilluns contra el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per permetre una conferència de Vox a la cambra. La setmana passada, Tajani va prohibir-ne una del mateix Puigdemont i Quim Torra prevista per aquesta tarda però que ha hagut d'acabar cvelebrant-se a un hotel de Brussel·les.

"Això és escandalós", ha criticat Puigdemont en una piulada. "El populisme i el nacionalisme extrem són benvinguts al Parlament Europeu, però no el dret a l'autodeterminació, reconegut per l'ONU", lamenta el president.

L'eurodiputat Ramon Tremosa també s'ha mostrat indignat per la conferència del partit d'ultradreta. "La censura i els dobles estàndards es generalitzen en aquesta Europa segrestada per dretes extremes", ha criticat. També s'hi han sumat els eurodiputats d'ERC Josep Maria Terricabras i Jordi Solé.

El partit d'extrema dreta farà una conferència a l'Eurocambra el proper dimecres 6 de març, on anuncien que parlaran del "cop d'estat" a Catalunya. A la conferència, hi intervindran el secretari general de Vox Javier Ortega, el portaveu a Catalunya Jorge Buxadé i la vicepresidenta de relacions institucionals a les illes balears, Malena Contestí. L'acte durà el nom de "Catalunya, una regió espanyola".