L'eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dijous que tot està "en ordre i segons les previsions" pel que fa a l'arribada del seu suplicatori al Parlament Europeu. En una piulada, el líder independentista també ha carregat contra els socialistes, afirmant que "després de tants escarafalls" al final "votaran al costat de Vox sense cap mena de complex".

"Friso per llegir les cròniques i comentaris sobre aquest gran moment poètic", ha dit a través d'un missatge a Twitter. Puigdemont va demanar dilluns als socialistes que votin en contra del suplicatori per "coherència" amb el compromís de Pedro Sánchez de "desjudicialitzar la política".

La cap de files del PSOE a l'Eurocambra, Iratxe García, va dir que havien d'analitzar el cas però que no pretenien "entorpir" la tasca dels jutges.

Aquest dijous, el Parlament Europeu ha confirmat oficialment al ple l'arribada del suplicatori enviat pel Tribunal Suprem contra Puigdemont i Toni Comín iniciant així un procediment que es pot allargar mesos per decidir si se'ls aixeca o no la immunitat.