El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, detingut aquest diumenge a Alemanya, sospesa la possibilitat de presentar una sol·licitud d'asil a aquest país, segons apunta el diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, com també el local Kiel Nachrichten, partint de fonts properes a la justícia alemanya.

"En el cas que ho faci, la sol·licitud d'asil haurà de ser analitzada per l'Oficina Federal de Migració (BAMF) com qualsevol altra sol·licitud", ha declarat un portaveu del Ministeri d'Interior del land de Schleswig-Holstein, la capital del qual és Kiel.

Tanmateix, les possibilitats que sigui aprovada són escasses. "La prossecució penal —és a dir, l'execució d'una ordre de detenció europea— preval sobre un procés d'asil", ha indicat el portaveu. Així i tot, en darrer terme la decisió recau sobre la Fiscalia General i la BAMF.

El ministre d'Interior de Schleswig-Holstein, Hans-Joachim Grote, ha lloat per la seva part la policia pel reeixit arrest de Puigdemont partint de l'ordre de detenció europea.

D'acord amb la premsa local, les autoritats de seguretat de Finlàndia van informar dissabte a la nit a l'Oficina Federal d'Investigació Criminal d'Alemanya (BKA) del viatge amb cotxe de Puigdemont. La BKA va encomanar la detenció a l'oficina regional de l'Estat federat del nord d'Alemanya. A l'operació policial hi van participar forces especials de la policia regional i també membres de la policia federal d'Alemanya.

La fiscalia de l'estat de Schleswig-Holstein, a càrrec del cas, determinarà fins demà dilluns si manté Puigdemont en custòdia policial fins que se'n resolgui el lliurament a Espanya, un pas que podria trigar entre 10 i 60 dies, segons la legislació europea.