El president Carles Puigdemont ha denunciat amb una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, els incidents que un grup d'espanyolistes han protagonitzant davant de la seva residència a Waterloo, on està ubicada també la Casa de la República.

En la missiva a Sassoli, Puigdemont recorda que aquest no és el primer incident del qual és "víctima" arran de les seves idees, però subratlla que aquest cop els atacants han travessat una "línia vermella" i que això requereix una "decisió contundent" per part de les autoritats policials per identificar "els individus que han assaltat" la seva casa i el lloc on treballa.

Aquesta tarda Puigdemont havia explicat a través de les xarxes socials que sis persones amb una bandera espanyola van arrencar ahir la placa de la Casa de la República i van fugir. Els fets han estat denunciats a la policia belga, però a més, en la seva condició d'eurodiputat, ho ha posat també en coneixement del president de l'Eurocambra.

Odi polític

Puigdemont ha alertat en la carta a Sassoli que aquest és un "atac directe" per "odi polític" contra el seu compromís democràtic a favor de la República catalana. Adverteix que aquesta acció és una "amenaça contra el seu treball i la seva llibertat inacceptable en una societat democràtica".

L'acció de dijous contra la Casa de la República va quedar registrades amb imatges en les quals es pot veure perfectament els rostres dels responsables i les matrícules dels vehicles, que ja s'han pogut identificar.

Tant a través del perfil personal de Twitter de Puigdemont, com a través del compte de la Casa de la República s'ha denunciat els fets amb el vídeo i les fotografies dels responsables de l'acció.

 

A la imatge principal, les fotografies captades per les càmeres de vigilància en l'atac contra la residència de Puigdemont