El president Carles Puigdemont ha emplaçat a Pedro Sánchez a esclarir quina proposta té sobre la situació catalana, un cop el president del Govern espanyol va anunciar la possibilitat de fer un referèndum sobre l’autogovern sobre la base d’un nou estatut. “Jo diria que ja hi va haver un referèndum de l’Estatut”, ha afirmat amb certa ironia Puigdemont, en declaracions a la premsa des de Waterloo, on avui es reuneix amb l’expresident de la Generalitat Artur Mas.

El president a l’exili, que ha recordat que no és ell qui ha de negociar un eventual nou estatut perquè “a Catalunya ja hi ha un president i un Parlament", s’ha adreçat directament a Sánchez per preguntar-li si el referèndum de l’any 2006 sobre l’Estatut, “no valia?”.  “Nosaltres acceptarem un referèndum d'autodeterminació", ha afegit”.

A més, ha insistit que la seva voluntat és la de “negociar amb l'Estat un referèndum per donar al poble de Catalunya el que demana a les eleccions", i per això s’ha mostrat disposat a escoltar les propostes que puguin venir de Madrid, però que ara per ara, “no hi ha res concret sobre la taula". "De moment no hi ha cap projecte espanyol per Catalunya", ha insistit.

Diada en un clima de repressió

Puigdemont, que ha recordat que la propera Diada Nacional serà “la primera que es produeix en un clima de repressió", ha recordat que per davant venen “uns mesos complicats”, però que tot i així, “el president Torra no para de formular propostes polítiques". En referència a la conferència política que ha de pronunciar aquesta tarda, ha assegurat que Torra “marcarà els elements que han de caracteritzar el curs polític que comença" tot insistint que "volem negociar amb l'Estat un referèndum per donar al poble de Catalunya el que demana a les eleccions".

Quant al cas Llarena, ha assegurat que el jutge “té dret a defensar-se però és sorprenent que ho hagi de fer amb diners públics"

Mas: "No caure en provocacions"

Per la seva banda, el president Mas ha assegurat que cal “no caure en la provocació dels que volen provocar-nos” i ha insistit que la reunió amb Puigdemont, “seria normal si l'haguéssim pogut fer a casa nostra". "El nostre país es mereix normalitat, seguim en un moment d'excepcionalitat", ha afegit.