Carles Puigdemont i Marta Rovira demanen als catalans que "omplin els carrers de Barcelona de República, de llibertat" i que aquesta Diada, "sigui un 11 de setembre d'il·lusió, de somriures i d'empènyer". El president de la Generalitat i la secretària general d'ERC, des de Bèlgica i Suïssa, fan aquesta crida en un vídeo que difon l'Assemblea Nacional Catalana.

Puigdemont assenyala en el seu missatge que "és un deure especial omplir els carrers de Barcelona d'aquest clam pacífic, democràtic, cívic per una Catalunya república d'Europa. Us necessitem molt tots: els que no hi podrem ser, els que són a la presó, els que som a l'exili... ens heu de representar".

Rovira parla des de la Diada avançada que es va celebrar a Berna aquest dissabte. Recorda a "les persones que pel fet de ser independentistes, per pensar el que pensen i per haver treballat per a que tots els catalans —estiguessin a favor de la independència o no— van posar les urnes per poder decidir plegats, democràticament, el que volem ser com a poble [...] cal seguir i cal demostrar-ho aquest 11-S". Afegeix també el seu desig que la Diada sigui "un Onze de Setembre groc, taronja... de tots els colors".