Marta Rovira s'ha deixat veure aquest dissabte a Berna, en la celebració avançada de la Diada a la ciutat, capital federal d'aquell país. La secretària general d'Esquerra Republicana estava acompanyada del delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, i de polítics locals en favor de l'autodeterminació de Catalunya, com Monika Diethelm, dirigent del Partit Liberal Radical del cantó de Sankt Gallen.

Feia temps que Marta Rovira no es mostrava en un acte públic.

L'esdeveniment, organitzat per la delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Suïssa, s'ha celebrat a la Bahnhofplatz. Després dels parlaments, s'ha ofert als assistents un concert a càrrec del pianista Bernat Català i del tenor Fabio Antonello, que han interpretat diverses cançons de Toldrà i Tosti i el Cant dels ocells; a més d'un recital poètic amb la rapsoda Vanessa Tor, que ha llegit versos de Pere Quart i Carles Riba. Els segadors i L'estaca han clos la celebració.

També és a Suïssa el president a l'exili, Carles Puigdemont. Hi ha viatjat aquest dissabte per assistir a la Festa Popular de la República del cantó del Jura com a convidat d'honor del seu govern.