El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, recorrerà la resolució d'un jutjat d'instrucció de Saragossa que no veu delicte en les amenaces proferides contra ell per part de dos civils des d'un tanc i presentarà una altra denúncia amb 70 missatges que inclouen injúries.

Així ho ha anunciat l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a través del seu compte de Twitter, que ha criticat, tal com també ho ha fet el president català mitjançant la mateixa xarxa social, la resolució del jutjat d'instrucció de Saragossa.

Cuevillas va denunciar davant la fiscalia dos civils que van amenaçar Puigdemont a sobre d'un tanc de l'exèrcit en moviment, des d'on van gravar un vídeo que es va fer viral a les xarxes. El jutjat d'instrucció de Saragossa encarregat del cas, però, ha conclòs que no veu delicte en les amenaces proferides, que qualifica de "petita burla".

L'advocat de Puigdemont ha criticat a Twitter la decisió judicial perquè interpreta que el jutjat culpa els sobiranistes d'anar "provocant" i considera que "l'odi hi és o no hi és en funció de qui en sigui el destinatari". En aquest context, ha anunciat que recorrerà la resolució perquè, "entre altres coses, està privant del dret a l'honor un ciutadà per la seva ideologia".