L'advocat de Carles Puigdemont a Barcelona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha anunciat que aviat presentarà una nova denúncia amb 70 missatges d'unionistes replets d'amenaces, injúries i incitació a l'odi. Ho ha explicat en un fil al seu compte de Twitter.

Aquesta notícia arriba el mateix dia que el president Puigdemont hagi fet públic que un Jutjat d'Instrucció de Saragossa ha descartat cap delicte en un vídeo on s'amenaça Puigdemont des d'un tanc. Un informe policial desestima que es puguin considerar delicte els fets i culpabilitza Puigdemont de les amenaces, ja que aquestes s’haurien proferit “en un context prèviament creat per la persona destinatària del seu sarcasme”.

L'advocat també ha indicat que "l'odi ho és o no ho és en funció de qui sigui el destinatari", i que "naturalment" recorreran la resolució ja que "s'està privant el dret a l'honor a un ciutadà per la seva ideologia".

Finalment, Cuevillas ha explicat que ara el seu equip presentarà una denuncia amb més missatges d'odi contra el president; "Veurem quin és el criteri de la justícia espanyola", afegia.