Carles Puigdemont ha presentat el recurs contra l'ordre de suspensió com a diputat del Parlament de Catalunya que va dictar Pablo Llarena el 9 de juliol.

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas apel·la al reglament del Parlament, que demana un processament ferm o l'obertura del judici oral i l'acord de la majoria del ple del Parlament per suspendre un diputat, i respon al jutge que "no correspon al Tribunal decidir sobre la suspensió del càrrec".

Alonso-Cuevillas també destaca que és necessari per suspendre les funcions estar en situació de presó, i aquest no és el cas de Puigdemont, que fa 8 mesos i mig que és a l'exili, però en llibertat. L'advocat remarca que no n'hi ha prou que s'hagi dictat la presó, sinó que cal haver ingressat en un centre penitenciari.

El recurs també argumenta la "manca de fermesa de la interlocutòria de processament", ja que dos dels processats, Toni Comín i Meritxell Serret, encara poden presentar recurs, i per tant, el processament no és definitiu. 

L'advocat també rebutja la declaració de rebel·lia, ja que "únicament pot entendre's en relació a aquells processats que integren una banda que fa servir per al seu objecitu armes de guerra o explosius, amb la finalitat de derrocar l'ordre constitucional"