El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha recomanat aquest dissabte a través de les xarxes socials un joc de taula en català que combina l'actualitat amb l'humor. "Hi ha jocs que estan pensats per dies com els d'avui, en què cal recordar que en periodisme, com en política, no tot s'hi val. Aquest, creat per en Quimi Pla, us el recomano per a l'ocasió", ha expressat Puigdemont a través d'una piulada. Es tracta del joc de cartes 'A cagar a la via', dissenyat per un emprenedor gironí, el qual ja va per la seva segona edició.  

'A cagar a la via': què és i com s'hi juga?

Quimi Pla va dissenyar el joc de taula durant la pandèmia i, gràcies a una campanya de micromecenatge per Verkami, ja és tota una realitat. El creador alerta que és un entreteniment pensat per ofendre i "no apte per a figaflors ni gent de pell fina". 'A cagar a la via' té una mecànica senzilla, inspirada en altres jocs de taula. Conté cartes de dos colors diferents: unes de vermelles que tenen una pregunta i unes de grogues amb les possibles respostes. Un jugador treu una carta vermella i en llegeix la pregunta, mentre que la resta de participants han de tirar la carta groga amb la resposta més divertida que tinguin. El guanyador de cada ronda és aquell que tiri la carta amb la resposta més original. En total, el joc té 550 cartes diferents i es pot comprar a través d'Internet, a la pàgina web www.acagar.cat, així com en alguns punts de venda física, per un preu de 27,95 euros. Dos anys després que Pla el dissenyés, ja va per la seva segona edició. 

El creador del joc 'A cagar a la via'

Pla és cofundador de l'empresa de serveis turístics Girona Explorers i Girona Free Tour, i també d'Originem, un local amb productes de proximitat situat al Barri Vell de Girona. El creador d''A cagar a la via' va explicar a l'ACN que el seu "és un joc per fer riure a través de l'ofensa, hi trobem molt humor negre". "Amb els amics havíem jugat molt a jocs similars, com ‘Apples to Apples' o ‘Cards Against Humanity', però ens trobàvem que les cartes eren en anglès o en castellà i que giraven al voltant de temes que ens semblaven llunyans", va afirmar. Davant d'això, va decidir escriure unes possibles cartes en català durant un llarg viatge al Brasil i, quan va tornar, el va crear.

El joc, a banda de l'humor, també té temàtiques d'actualitat. Entre d'altres, destaquen temes com 'El confinament', 'Florentino Pérez', 'Tallar les vies de l'AVE a Girona', 'Mossos vs. Guàrdia Civil: La Batalla Definitiva', 'Qui no carda a Olot no carda enlloc', 'Tsunami Democràtic' i 'Vagues feministes'.