L'eurodiputada espanyola de l'ALDE Beatriz Becerra ha comparat aquest divendres a Carles Puigdemont amb Norman Bates, el protagonista del film Psicosi interpretat per l'actor Anthony Perkins, i l'ha acusat de mantenir el procés sobiranista "embalsamat".

En declaracions als mitjans després de la presentació de l'informe anual sobre drets de la ciutadania a la Unió Europea, Becerra ha carregat contra el candidat de Junts per Catalunya per voler ser investit com a president de la Generalitat.

"Em sembla que Puigdemont s'està convertint en Norman Bates, té la seva mare embalsamada, que és el procés sobiranista", ha dit Becerra, al·ludint a la famosa pel·lícula d'Alfred Hitchcock, protagonitzada per un psicòpata assassí que regenta un motel.

"A Puigdemont li diria que si necessita ajuda psicològica puc presentar-li molt bons professionals", ha afirmat, i ha afegit que l'opinió pública europea està farta d'ell.

Segons Becerra, les institucions europees "estan alineades completament amb la posició del Govern d'Espanya per exigir un respecte ple a les normes i institucions" i treballen per aconseguir que a Catalunya hi hagi "un govern eficaç".

"Qui està patrocinant aquesta burla mantinguda?"

Becerra, que el 2016 es va donar de baixa d'UPyD, s'ha preguntat "qui està patrocinant aquesta burla mantinguda", en referència a l'estada de Puigdemont a Bèlgica, de la qual ha dit que "no se sap qui l'està finançant".

L'eurodiputada liberal ha revelat que ha rebut nombroses peticions per part de ciutadans residents a Catalunya respecte a la situació dels seus drets lingüístics perquè consideren que han estat "vulnerats".

En la presentació de l'informe a Barcelona, Becerra ha emplaçat a recuperar "el sentit comú" en el moment de "confrontació" que viu la societat catalana arran del procés sobiranista.

Becerra ha comparat el procés sobiranista a Catalunya amb el procés del Brèxit, del qual ha dit que és "impossible" perquè "el Regne Unit és Europa igual que Catalunya és Espanya".