El president Carles Puigdemont ha presentat un recurs davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem contra el seu cessament com a president per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

L'escrit va ser presentat el febrer de 2018 davant de la Secció Cuarta de la Sala de lo Contencioso-Administrativo contra el Reial Decret del passat 27 d'octubre pel qual es disposa al cessament de Puigdemont com a president de la Generalitat, en virtut de les mesures autoritzades aquell mateix dia pel Ple del Senat com a conseqüència de l'esmentat precepte constitucional.

El Tribunal Suprem ja va inadmetre a tràmit el desembre de l'any passat els recursos presentats per la Generalitat i els que fossin membres de la dita govern de forma particular contra l'Acord del Consell de Ministres del 21 d'octubre de 2017 que va posar en marxa l'aplicació de l'article 155 i va enviar al Senat un paquet de mesures per fer front al procés independentista.

L'alt tribunal, que també va rebutjar la mesura "cautelaríssima" de deixar en suspens la decisió del Govern de Mariano Rajoy que es va sol·licitar en sengles escrits, va explicar en la seva interlocutòria d'inadmissió la falta de jurisdicció de la Sala per estudiar l'esmentat recurs, però va indicar als recurrents que sí que podien impugnar els reials decrets pels quals l'expresident català i els seus consellers van ser apartats dels seus càrrecs en el termini de dos mesos.

En aquest sentit, Carles Puigdemont, a Brussel·les (Bèlgica) des de principis del mes de novembre passat, ha impugnat la resolució que acorda la seva destitució, segons ha publicat aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Així mateix, la Sala Contenciosa Administrativa concedeix nou dies de termini perquè es personin aquelles parts que tingui interès "a sostenir" aquest recurs.