El president Carles Puigdemont acaba l'any tornant a ocupar espai a la plana mediàtica internacional. El seu discurs de cap d'any, fet a Bèlgica, ha fet forat en diversos mèdia de fora de l'estat espanyol. Tres de les principals agències mundials de notícies, Reuters, Agence France Presse i Ansa destaquen que Puigdemont urgeix Espanya a acceptar el resultat de les eleccions i a restituir el Govern. També ho enfoca així la televisió paneuropea Euronews.

Aquesta línia és la que predomina a la majoria de les capçaleres internacionals: el govern espanyol ha de reconèixer els resultats del 21-D i retornar les institucions catalanes al punt on eren abans de l'aplicació del 155.

És el titular de l'agència nord-americana Associated Press, el despatx de la qual és el que publica The New York Times, entre d'altres, com Radio Canadà. Reuters conclou que "les eleccions no han resolt la crisi política més gran d'Espanya en dècades".

La noticia ha tingut especial ressò a Bèlgica, país on viu el president, i on la nota de l'agència francesa ha estat reproduïda pel diari liberal Le Soir i per la ràdiotelevisió pública Rtbf.

A França, els mèdia han recollit la notícia de la mateixa manera. Ho fa el diari referent del centre-esquerra, Le Monde, que aprofita per fer un resum del moment, on cita Inés Arrimadas acusant Puigdemont de "voler dirigir Catalunya per whatsapp".

També ho ha fet la revista liberal L'Express i el diari de l'esquerra alternativa Libération, que agafa el despatx d'Agence France Presse, com també fa el diari conservador britànic The Daily Telegraph, el diari de referència suís Neue Zürcher Zeitung, o  la radiotelevisió pública alemanya per a l'exterior Deutsche Welle. 

Altres mèdia opten per titular amb una altra part del missatge de Puigdemont, la que demana a Rajoy que negociï una solució que ve avalada pels resultats dels 21-D. Per aquí van la cadena de televisió nord-americana CNN, l'influent revista alemanya  Der Spiegel o els seus compatriotes de la ràdio pública Deutschlandfunk.