El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha pogut tenir una conversa telefònica amb els diputats presos durant la sessió de constitució al Congrés

La realització de les càmeres de la cambra baixa ha captat Jordi Sànchez i Jordi Turull amb el telèfon a l'orella mentre ocupaven el seu escó a l'hemicicle.

Josep Rull trucada Carles Puigdemont constitució congrés

Més tard, el grup parlamentari de Junts per Catalunya ha publicat al seu compte de Twitter una imatge de Puigdemont trucant. El missatge que acompanyava la foto ha confirmat que "ha pogut parlar amb els nostres diputats, Turull, Rull i Sànchez durant la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats".

Puigdemont també ha tingut un gest amb la resta de consellers del seu govern. Abans que comencés la sessió d'aquest matí, ha fet arribar cartes als diputats i senador electes. El senador Jami Matamala l'ha lliurat a Raül Romeva, i la diputada Laura Borràs a Josep Rull, Jordi Turull i Oriol Junqueras. També n'hi ha donat una a la nova diputada d'ERC Montse Bassa perquè la pugui donar a la seva germana, Dolors Bassa. Així mateix, Borràs conserva la que Puigdemont ha escrit a Carme Forcadell per donar-li el més aviat possible. 

Puigdemont ha visitat dimarts al matí el mercat de Tremelo, un poble de Flandes, acompanyat del diputat i amic de Catalunya Mark Demesmaeker i Lorin Parys, on també ha tingut l'ocasió de saludar membres els membres del partit flamenc Groen.