Operació papereta. Aquest és el nom de la iniciativa que JxCat ha posat en marxa per ajudar a finançar les paperetes de la formació per a les eleccions europees del proper 26 de maig. 

Aquesta operació s'ha engegat després que la Junta Electoral Central (JEC) rectifiqués la postura inicial i admetés que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí poden concórrer a les eleccions europees, la campanya per a les quals va començar la passada mitjanit coincidint amb els comicis locals.

Amb aquesta proposta per ajudar a pagar les paperetes, el president a l'exili assegura que si 25.000 persones donen almenys 10 euros "podrem produir, imprimir i repartir a totes les llars de Catalunya la papereta per votar el President Puigdemont".

Puigdemont ha anunciat en una piulada la creació d'aquesta pàgina de donacions i ho ha acompanyat d'un vídeo parlant del seu exili a Bèlgica. A les imatges el president explica que "el camí de l'exili no és fàcil" però, tot i això, indica que "des del primer dia d'exili hem continuat fent política per defensar els nostres drets i fer de la causa catalana un affair europeu".

Al vídeo, el president es troba amb Ponsatí i Comín, tots dos membres de la seva candidatura, a les portes del Parlament Europeu i, mirant a càmera, subratlla: "A tots els que ens volen silenciats, derrotats, empresonats i oblidats, diguem-los clarament aquest 26 de maig a Catalunya i a Europa que no ens rendirem i que guanyarem".