Fa 100 dies que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan tancats a la presó de Soto del Real, a 600 quilòmetres de Barcelona.

Van ser els primers presos a causa del procés sobiranista. Després els seguiria bona part del govern, entre els quals el vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, i el titular d’Interior en funcions, Joaquim Forn, que encara estan entre reixes.

Com a resposta als 100 dies dels Jordis tancats, el president en funcions, Carles Puigdemont, ha publicat un tuit en record.

“Cent dies d'infàmia, d'injustícia, d'indefensió, d'escarni i de venjança. Una abominació del concepte de justícia i democràcia”, ha escrit Puigdemont, per afegir que els Jordis “sou un exemple de dignitat i de fermesa, de pacifisme indestructible”.

Ens veurem aviat a casa”, acaba el líder de JuntsxCAT, en una afirmació que no només fa referència als Jordis sinó que també a ell mateix, ara a Bèlgica perquè seria detingut en cas que trepitgés Espanya.

L'emotiu vídeo d’Òmnium

De la seva banda, Òmnium Cultural, de què Jordi Cuixart n’és el president, ha fet públic un vídeo que mostra 100 manifestacions per la llibertat dels Jordis, corresponent als 100 dies que fa que són a la presó.

100 dies sense vosaltres. 100 dies amb vosaltres”, tanca la gravació.